Hunden ökar välbefinnandet – lär dig mera på Vetenskapsfestivalen

Monica Broman förklarar varför vår relation till våra djur är så stark, djuren ger glädje, de ger motivation, ökar välbefinnande, ökar självkänslan. En hundägare som inte mår bra går ändå ut med hunden eftersom hunden måste ut. Och man vill ju göra saker med sin fyrbenta vän, säger hon till GP.

Du får träffa Monica och hennes hund Önska, en femårig Australian shepherd-tik på årets upplaga av Vetenskapsfestivalen. Där berättar Monica om vad som händer när man arbetar med en hund som utbildats för att få människor att må bättre!

Vetenskapsfestivalen som är helt gratis, pågår från den 13 april till söndagen och har 17.350 programpunkter och väntas locka runt 70 000 besökare till Göteborg, läs om programmet här

Utvecklingen av vilda djur till husdjur började för 10 000 år sedan. Inte med siktet inställt på sällskapsdjur utan som en överlevnadsstrategi. Idag används husdjur också inom vård och omsorg, för att skapa trygghet och stimulera inlärning. Vad betyder vi för varandra? Hur lika är vi som varelser?

I samarbete med Jonsereds herrgård och Centrum för Kultur och hälsa, båda vid Göteborgs universitet samt Folkuniversitetet.

Medverkande: Bengt Silverin, professor emeritus i systematik och biodiversitet, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet, Petra Andersson, forskare, Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet, Monica Broman, socionom och egen företagare, Nyttohunden, läs allt om djurprogrammet här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.