Näthatet och mobbing inom hundvärlden

#HASHTAG Idag startar SVT:s nya webbserie, serie om nätmobbning som är inspirerad av händelserna kring Instagramupploppen 2012 i Göteborg. De flesta som har hund och är aktiva på internet känner till näthatet, även SKK skrev om det i senaste numret av Hundsport.

I Hundsport 4/2016 står bland annat att läsa, ”Jag fick en underbar valp i bröllopspresent och där började helvetet för mig”. För denna person började det med en enda utställning där unghunden vann BIR och BIS, det slutade med näthat mot hela familjen, anmälningar till Länsstyrelsen, Kennelklubben och polisen!!!!??

Hatet finns inom alla kategorier, inte bara medlemmar till rasklubbar, utan precis som bland topp politiker finns hatet på högsta nivå i klubbar och styrelser.

En del klubbar styrs med hjärnhand, ingen som inte hör till innersta kretsen göre sig  besväret att försöka hjälpa till! Vi tar ett exempel, vi kallar hen för A. A följde noggrant en uppgift i en rasklubb där A var medlem, A såg att uppgiften inte sköttes som den skulle enligt A så A erbjöd sig sina tjänster eftersom rasklubben annonserat efter frivilliga på olika basis. A fick av sekreteraren i klubben ok och erbjöds att ta över uppgiften. En kort tid senare innan A hunnit börja med uppgiften blev A kontaktat av sekreteraren som fått i uppgift att neka A att ta sig an uppgiften eftersom en högt uppsatt i styrelsen inte gillade A!

Det finns andra exempel, där styrelsemedlemmar ringt runt och ”varnat” och nästintill förbjudit medlemmar att låna ut sin hane i avel till en viss person! Man försöker med näbbar och klor förbjuda vissa personer att köpa en viss kennels hundar.

Man lägger ord i munnen på personer och sprider falska ”sanningar” mellan grupper, allt för att förstöra och frysa ut en del personer. Detta sker mellan VUXNA individer inom hunderiet!

Vi uppmanar alla att ta del av SVTs nya serie #Hashtag som släpps idag på SVT playdet går inte att ändra en hel värld men om man börjar med sig själv så kommer man långt!

Man undrar vilken bild alla uppfödare och andra vill signalera utåt till intet ont anande valpköpare?

Vi skrev redan år 2011 artikeln Vad är avundsjuka och avund mycket läsvärd här

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Näthatet och mobbing inom hundvärlden

  1. Cecilia skriver:

    Vill påpeka att detta beteende inte är nytt inom hundvärlden. Det har bara delvis flyttat över till en ny arena.

  2. Pingback: Näthatet fortsätter flöda i hundvärlden |

  3. Pingback: På nätet hittar hatarna varandra |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.