Över 400 hundar tävlar i Brunnsparken

brukshud

Svenska Brukshundsklubben väljer att förlägga firandet av sitt 100-årsjubileum och SM 2018 till Brunnsparken i Ronneby. Den 23 – 26 augusti 2018 kommer Brunnsparken att fyllas med brukshundar som till exempel Tysk schäferhund, Border collie och Rottweiler.

– Brunnsparken är den bästa platsen för ett evenemang som beräknas locka flera tusen besökare till Blekinge, säger kommundirektör Magnus Widén.

Svenska Brukshundsklubbens Blekingedistrikt har fått förtroendet att anordna svenska mästerskap och firandet av förbundets 100-års jubileum år 2018. Efter en noggrann urvalsprocess bestämde sig organisationskommittén runt Göte Karlsson (Ledamot i tävlingskommittén i Blekingedistriktet) för Brunnsparken i Ronneby som plats för arrangemanget.

– Det kommer att bli Brukshundsklubbens största nationella tävlingsarrangemang genom tiderna, berättar Rolf Weiffert, förbundsordförande för Svenska Brukshundsklubben.

– Vi har även tidigare arrangerat SM här i Blekinge, senast 2009, men aldrig i den storleksordningen som beräknas till arrangemanget 2018. Då förbundet firar sitt 100-årsjubileum samtidigt och vi kommer att komplettera svenska mästerskap med en nationell tävling i agility räknar vi med upp emot 400 tävlande hundar och flera tusen besökare, säger Göte Karlsson, ordförande i organisationskommittén i arrangerande Blekingedistrikt.

Utöver parken som den naturliga miljön för de olika tävlingsmoment som lydnad, rally lydnad, bruksprov och IPO (internationell prövningsordning) bedömde arrangörerna även närheten till Ronneby Brunn som hotell och konferensanläggning som en stor fördel.

– Det finns inget naturligare än att hålla ett SM för brukshundar i denna miljö. Det är nära till logi, mat och möteslokaler. Samtidigt kan du blicka ut över tävlingarna i Brunnsparken, säger Stefan Carlsson säljchef kongress på Ronneby Brunn.

Mer information

www.brukshundklubben.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.