Hundvalpen Jason blev drogad – åt amfetamin i skogen

På promenaden bakom Ryaskolan i Biskopsgården började valpen Jason bete sig konstigt, husse fattade ingenting. Hos veterinären fann man hunden positiv för amfetamin.

En rådig husse räddade livet på sin valp då han upptäckte att hunden betedde sig konstigt. Husse tog valpen till veterinären som på en gång såg att hunden uppvisade ett typiskt amfetaminbeteende. Jason fick stanna över natten hos veterinären och klarade sig tack vare tidig hjälp.

Polisen hittade senare drogen.

För 2 år sedan blev hunden Wilma förgiftad av amfetamin även hon överlevde.

Se er noga för vad era hundar äter ute, de är lätt hänt att folk tex tappar medicintabletter och det kan vara förödande för en hund.

Det är alltid bra att ha aktivt kol hemma, det gör ingen skada men kan hjälpa mot vissa förgiftningssymptom. Vi själv har alltid en burk kol stående i hundarnas medicinskåp för säkerhets skull.

I Finland ger man kol som första hjälpen mot förgiftning till hund 1–2 g/kilo kroppsvikt. Exakt samma kol som människor tar mot förgiftningssymptom.

I Finland finns det koltabletter att köpa på apoteket.  Åtminstone har inte vi lyckats finna koltabletter i Sverige?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hundvalpen Jason blev drogad – åt amfetamin i skogen

  1. Kerstin Norberg skriver:

    Visst finns det koltabletter på apoteken!

  2. Tuija skriver:

    Efter att ha pratat med personal på apoteket, så ber jag er verkligen att TA REDA PÅ FAKTA innan ni på dognews länkar. Detta aktiva kol, som ni har länkat till, är för MÄNNISKOR!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.