Din hund får en egen semester när du åker bort och du slipper oroa dig

dogbuddy

Problem med hundvakt över semestern? Nu finns ett Airbnb för Stockholms vovvar.
– Din hund får en egen semester när du åker bort och du slipper oroa dig och ha dåligt samvete, säger Richard Setterwall, vd på nya tjänsten DogBuddy.

Tjänsten DogBuddy har precis lanserats i Stockholm. Med uppåt 100 000 hundar i stor-stockholmsområdet och sommarsemestrar som närmar sig så ser man möjlighet att snabbt expandera.
– Vi vill göra det så smidigt och enkelt som möjligt för hundägare att hitta en pålitlig och omtänksam hundvakt i sitt område när man ska åka bort eller jobbar sent, förklarar företagets vd, Richard Setterwall.

Hundvakterna testas

En hundnatt i Stockholm kostar mellan 250-500 kronor. Kostnaderna för en veckas hundsemester landar då kring ett par, tre tusenlappar.
Hundvakterna presenteras och betygsätts i den nya tjänsten. De har också fått genomgå tester innan de godkänts.
– Det är viktigt att jag känner mig trygg i att min hund blir väl omhändertagen av någon som verkligen bryr sig om och har erfarenhet av hundar och att min hund får tillräckligt med närhet och aktivering. Man vill ju att ens hund ska få sin egen semester när man åker bort så att man slipper oroa sig och ha dåligt samvete.

Airbnb för hundar startar i stan

Idén går ut på att matcha ihop hundägare med erfarna och godkända hundpassare. Dog Buddy tar en förmedlingsavgift på mellan 15 och 20 procent per transaktion.

Richard Setterwall startade bolaget i London sommaren 2013 där huvudkontoret finns. Tjänsten finns i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien. I vår kommer plattformen att lanseras i Stockholm för att växa vidare i landet, skrev DOG NEWS tidigare i våras.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.