Lennart Sjöström utsedd till Årets Veterinär

åretsvet

Evidensias chefsveterinär har precis tilldelats utmärkelsen Årets veterinär 2016. En välförtjänt utmärkelse till en av Sveriges pionjärer inom veterinärmedicin.

Årets Veterinär utses i samarbete med företagen Swevet och Trofast efter ett nomineringsförfarande och jurybeslut. I år har juryn bestått av Ingrid Kindahl, chefredaktör för VeterinärMagazinet, Antonio Gozzo, vd för Swevet och veterinären Torkel Falk vid Blå Stjärnan i Göteborg. Med vid prisutdelningen var även Trofasts vd Jesper Broström.

Motiveringen löd så här:

”Årets Veterinär är en nytänkare med blicken stadigt framåt. Genom att generöst dela med sig av sin djupa kunskap och sina innovativa lösningar till yngre kolleger, kommer han att påverka djursjukvården långt in i framtiden.

Han har haft många roller under sitt långa yrkesliv. Han är Diplomate i ortopedi och kirurgi, som djurdoktor är han älskad såväl av djuren som deras ägare, han är beundrad av kolleger, både yngre och äldre. Och många anser att det är han som är Strömsholm.”

Lennart Sjöström har under hela sin karriär starkt bidragit till att utveckla den svenska kliniska veterinärmedicinen. Han var Sveriges första diplomate* inom kirurgi och har gjort särskilt stora insatser inom området ortopedi, där han bland annat utvecklat nya artroskopimetoder. Genom sitt banbrytande arbete inom detta område anses han leda den veterinärmedicinska utvecklingen i Europa.

Lennart Sjöström var med och byggde upp ett att Sveriges första stora djursjukhus, Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, som i dag är ledande i Norden. Tack vare Lennart Sjöström har sjukhuset alltid legat i framkant inom bland annat bilddiagnostik. Hans engagemang för undervisning har bidragit till att sprida veterinärmedicinsk kompetens inom Sverige, men även utomlands. Lennart har delat med sig av sin kunskap till hela fem residenter under deras specialistträning.

Under flera år var Lennart Sjöström ordförande för Svensk djursjukvårds branschförening. I dag är han ordförande i Evidensia Veterinärmedicinskt Forum som är en utvecklings- och kvalitetsorganisation som når djursjukvårdspersonal i hela Norden.

*Diplomate = Veterinär med internationell specialistkompetens inom ett område. 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.