Enligt forskare hatar hunden att bli kramad

hugging_dogs

På bilder när en människa kramar en hund kan du ofta se att den är stressad, fortsätter Coren. Ofta vänder de bort huvudet, visar ögonvitan eller sänker sina öron. Till och med den där ”pussen” som du får kan vara ett tecken på att hunden känner sig stressad. Att hen slickar sig om munnen eller slickar dig i ansiktet är ett tecken på oro. Nästa gång du ska mysa med en hund: Undvik alltså att krama om den på så vis att den känner sig ”fångad”, skriver Expressen.

Psykologiprofessorn Stanley Coren på University of British Columbia säger att hunden känner sig stressad och ”fångad i en fälla” eftersom den inte kan fly vid en eventuell fara om du kramar den. Alltså krama inte hunden så den känner sig fångad!

The Data Says ”Don’t Hug the Dog!”

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Enligt forskare hatar hunden att bli kramad

  1. Lena skriver:

    Behövs ingen forskning för det.
    Självklart ska man inte pressa sin hund med att krama den.
    Många bitskador från hundar, beror på att någon kramat den..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.