Sårig, mager omhändertagen hund återlämnas till ägaren

Mager och sårig omhändertagen hund skall återlämnas till sin ägare, det anser Förvaltningsrätten i sin dom.

Vid två tillfällen hamnade den magra såriga hunden hos polisen, efter att den rymt. Hunden omhändertogs vid första tillfället men lämnades senare tillbaka till ägaren. Varvid hunden rymd igen och var om möjligt ännu magrare vid nästa besöket hos polisen.

Länsstyrelsen beslöt att omhänderta hunden men ägaren överklagade beslutet och nu har Förvaltningsrätten sagt sitt, hunden skall återlämnas till ägaren.

Förvaltningsrätten skriver i domen att hunden visserligen har varit utsatt för lidande. Domstolen bedömer det dock inte som utsiktslöst att felet blir ohjälpt . Hunden anses heller inte ha utsatts för höggradig vanvård eller ha ett akut vårdbehov vilket skulle motivera ett omhändertagande, skriver ekuriren.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.