VARNING – trädgårdsbord i glas kan explodera

jysk

VARNING – två trädgårdsbord i glas har exploderat den senaste veckan i Sverige, under ett av borden låg en 10-årig hund och sov, tur i oturen så skadades inte hunden.

Ett av borden var inköpt på Jysk för tre år sedan medan det andra var köpt på Rusta. Glasskivorna exploderade i tusen bitar och tur var att inget barn var i närheten. Se upp med glasborden, det finns alltid en risk att en glasskiva kan explodera!

När man tillverkar glas får man ibland med partiklar som man inte vill ha med. Oftast gör det ingenting, men är det partiklar av nickelsulfid kan det ställa till problem.

När glas härdas hettas det upp till över 600 grader för att sedan kylas snabbt. Just partiklar av nickelsulfid har egenskaper som med tiden kan ge spänningar i glaset.

– Då kan glaset explosivt gå sönder, vilket givetvis kan uppfattas som mycket obehagligt. Det är väldigt svårt att göra något åt. Härdningen gör glaset starkare och samtidigt att det går sönder i mindre bitar som minimerar risken för allvarliga skärskador, säger Stefan Karlsson, till expressen.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på VARNING – trädgårdsbord i glas kan explodera

  1. Magnifikk skriver:

    Läskigt, tur hunden klarade sig oskadd!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.