Hundattack i hundrastgård – Utredningen lades ned

hundbett

Så skriver vlt.se

Polisen anser att det inte var något brott, den kvinna som blev svårt biten i samband med attacken i hundrastgården där en hund bets ihjäl, får själv försöka få ut eventuell ersättning.

Som vi förstår det så får man skylla sig själv om man blir hundbiten eller ens hund blir biten i en hundrastgård. Alltså det finns inget rättsligt skydd, utan du får köra ditt eget race civilrättsligt.

Det var så som polisen meddelade från början, sen gjorde man en omvärdering då kvinnan som blivit svårt biten gjorde en polisanmälan men den har nu lagts ned och hundägaren är inte misstänkt för brott.

Det enda som återstår är hur polisen skall handskas med ärendet där hunden omhändertogs. Får ägaren hunden tillbaka, kommer den att omplaceras eller avlivas?

Detta har hänt: En hund bets ihjäl i en hundrastgård i veckan, på polisen meddelade man att det är en rent civilrättslig sak hundägarna emellan, det är inget brott mot lagen om tillsyn av hund och katt.

DU BESÖKER HUNDRASTGÅRDAR PÅ EGEN RISK!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hundattack i hundrastgård – Utredningen lades ned

 1. yorkielove skriver:

  Underligt, tycker jag.
  En djurägare har alltid ansvar för sin hund.
  Tidigare fick vi höra att en hundägare bedömdes ansvarig för sin hund, även när hunden lånats ut till annan person och hunden slitit sig från den andra personen och orsakat trafikolycka och dött.
  Ben när ägaren själv inte haft kontroll över sin hund ( i hundrastgården) och den bitit ihjäl annan hund och skadar den hundens ägare, då får denne skylla sig själv?
  Strikt hundägaransvar?
  Nej!

 2. Ewa Hansson skriver:

  En hemsk händelse men varför släpper man ihop hundar som inte känner varandra?

 3. heffaklumpens skriver:

  Självklart gäller strikt hundägaransvar – men hundägaren bussade väl knappast sin hund på den andra hunden eller människan, så att det skulle vara ett brott kan jag inte se. Jag har ju inte sett händelsen, men för mig låter det som en oerhört tragisk olycka då alla hundar faktiskt inte fungerar ihop. Men om folk slutade släppa ihop främmande hundar hej vilt, så kanske många sådana här olyckor skulle kunna undvikas :/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.