Svensktillverkat hundfoder kontra utländskt?

meat-biscuit-junior-jZeS1Q

Det finns nästan lika många åsikter om hundfoder som det finns hundägare, vi ställde oss frågan är utländskt hundfoder bättre än svenskt?

Svenskarna är väldigt måna om att äta svenska jordgubbar, närproducerat kött, bröd mjölk osv. Men då det kommer till hundfoder så verkar det som om ju längre bort det kommer ifrån desto bättre?

Varför skulle ett amerikanskt producerat hundfoder vara bättre än ett svenskt tillverkat?

Sverige är ett av de länder som har de hårdaste lagarna när det gäller fodertillverkning och djurskydd. Sverige har också en mycket omfattande foderkontroll. Det gör att Du som konsument slipper vara orolig för inblandning av kadaver, hormoner eller rester av antibiotika mm.

Utländskt tillverkat hundfoder transporteras långa vägar, som hundägare har du ingen aning om vad hundmaten utsätts för under transporten så som tex extrem värme, fukt med mera. Håller då det utländska fodret samma kvalité som det svenska hundfoder som inte blivit utsatt för dessa yttre påverkan under transport?

Köper du svensktillverkat hundfoder så har Du en tillverkare här i Sverige som du alltid kan kontakta om det skulle vara något du undrar över.

Vi har själv gett ett Kanadensiskt hundfoder till våra hundar den senaste tiden, men började fundera på de yttre påverkningarna under transporten och om ingredienserna, kadaver, antibiotika etc. Inte sällan läser man rapporter från USA där foder stoppas som innehåller en massa farliga ämnen.

Vi tog på prov hem ett foder från Magnusson, men det föll inte hundarna i smaken.

Att hitta rätt hundfoder i denna djungel av mat kan verka omöjligt. Vi skaffade förra veckan hem 8 olika torrfodermärken och 2 olika våtfoder. Inget av dem har så här långt blivit en favorit, vi letar fortfarande.

Denna artikel är skriven för att Ni skall komma med Era synpunkter på utländskt kontra svenskt tillverkat hundfoder!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Svensktillverkat hundfoder kontra utländskt?

 1. Irene Berglund skriver:

  Jag väljer svenskt då jag kan. ICA har kommit med ett foder med bara svenska råvaror, har just köpt både kyckling -och nötvarianten. Fodret är väldigt energitätt så givorna är små. Min kräsna hund äter som bara den, han tror att det är godis antagligen. Han är dessutom bra i magen, har för övrigt gett för kort tid för att kunna säga något om hur fodret fungerar i längden.
  Ser fram emot att få se vad ni kommer fram till.

 2. Susanne Wendell skriver:

  Jag har använt ett svenskt torrfoder, Doggy Extra, sedan 1980- talet. Det har fungerat utmärkt på alla mina hundar, stora som små har utvecklats fint och varit långlivade. Problemet är att det bara tycks finnas ett ställe här i Finland där man kan köpa det. Jag har inga planer på att byta, varje gång jag har gjort det har resultatet varit sämre.

  • dognewss skriver:

   Tack Susanne, vi använde det Svensktillverkade Best In Show fodret då vi bodde i Finland, de fungerade utmärkt på våra då. Sen lyssnade vi till en veterinär och bytte foder och sedan dess och vi bytt många gånger, nu står vi med Svarte Petter och letar efter ett foder som vi kan använda permanent. Vi har inte provat Doggy medan vår mentor talar varm om det

 3. Åsa Granholm skriver:

  Jag har gett alla mina hundar Svenska Hundfoder Abs Carrier och High-Energy i ca 25 år nu. I mitt tycke ett av de absolut bästa torrfoder som finns på marknaden. Hundarna är friska och blivit mycket gamla ( 16 år och stor hundras) utan ett endaste veterinärbesök annat än obligatoriska vaccinationer. Tror ju inte att det bara beror på maten, men säkert har det hjälpt till! Minns tiden då jag använde ett av de största och mycket dyrare fodermärkena som hundarna inte mådde bra av. Vi hundfolk är nog väldigt lättpåverkade av påkostad reklam, som får oss att tro att hundmat som tillverkas ute i Europa eller Amerika är bättre. För mig är det även viktigt att transportsträckorna är så korta som möjligt med tanke på miljön.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.