Så har det hänt igen hos Norwegian – hundburar omkullvälta

I oktober 2015 skrev vi om Marc vars hundburar transporterades upp och ned under flygning och omlastning av Norwegian, nu har det hänt igen och Norwegian säger till Aftonbladet att det är mycket sällsynt och de har inte hört om liknande!?

Familjen Eriksson/Nilsson var med om en liknande incident som den som Marc upplevde.

Plötsligt kastas hundarna ut på bagagebandet, med burarna omkullvälta, på sidan och upp och ner. Vi skrek åt personalen att sluta och vi ropade på hjälp, men ingen ur personalen gjorde någonting. Det var fruktansvärt, de betedde sig brutalt och grymt mot djuren, säger Karin Nilsson till AB.

DOG NEWS skrev tidigare om Marcs mardrömsresa:

marc

Foto: Marcs fb sida

Artisten Marc ”XLNT Marc” Linnér som idag är hundinstruktör och tävlar mycket med sina afghanhundar, fick en minst sagt omtumlande flygresa med flygbolaget Norwegian. Hundburar vältes omkull och transporterades upp och ned.

marc2 marc3marc4

Foto: Marc privat

Marc berättar för Aftonbladet i en intervju:

Det var en ren slump att jag såg min ena hundbur upp och ner och min hund sitter i. Och personalen på flygplatsen i Budapest håller på och kastar runt den och stöter i min andra bur också. I den ena buren sitter en valp på 8 månader som flyger för första gången. Hundarna ska ju egentligen överhuvudtaget inte hamna på bagagebanden, utan lämnas ut vid Oversized luggage.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.