Svenskar ringer sina husdjur under semestern

dog on the phone talking and calling

De flesta svenskar är mitt uppe i semesterfirande och många befinner sig på utlandsresor runt om i världen. Men hela familjen får inte alltid följa med på resan. Husdjuren får nämligen ofta nöja sig med att stanna hemma. De behöver dock inte vara utan husse och matte så länge, åtminstone inte under hela semestern. En ny undersökning från online-resebyrån eBeach visar att var sjunde djurägare pratar med sina husdjur via Skype eller liknande videotjänster när de är ute och reser. 

Det är inte helt enkelt att ta med sig sina husdjur utomlands och många väljer därför att lämna sina hemma hos till exempel vänner och bekanta. Var sjunde svensk djurägare vill dock inte vara helt utan sina djur utan uppger att de ringer upp dem via en videotjänster på nätet. Av de svarande uppger dock bara 2 procent att de ringer varje gång de reser bort.

De allra flesta ringer hem till sina håriga vänner på grund av saknad. Antingen eftersom de själva saknar husdjuret eller att djuret i fråga uttryckt saknad. 15 procent litar inte på sina djurvakter utan ringer hem för att säkerställa att allt står rätt till.

– Det är vanligtvis svårt att ta med ett husdjur på en utlandssemester. Långa resor, krånglig dokumentation och mycket planering gör att djuren får stanna hemma. Men eftersom de flesta husdjur är som familjemedlemmar är det inte konstigt att man saknar de under sin utlandssemester. Men att så många som var sjunde svensk har ringt sitt husdjur när de är på resande fot är förstås förvånande, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig eBeach.

Har du husdjur?

Svar Totalt
Ja, hund 23 %
Ja, katt 22 %
Ja, fågel 2 %
Ja, kanin 3 %
Ja, hamster 1 %
Ja, marsvin 1 %
Ja, fiskar 3 %
Ja, annat djur 3 %
Nej, jag har inget husdjur 55 %

Har du någon gång hälsat på ditt husdjur när du är på resande fot via Skype eller liknande videotjänst?

Svar Totalt
Ja, alltid när jag reser 2 %
Ja, flera gånger 4 %
Ja, någon gång 8 %
Nej, aldrig 87 %

Om ja, varför har du pratat med ditt husdjur via Skype eller liknande videotjänst? Du kan välja mer än ett alternativ.

Svar Totalt
Jag saknade mitt husdjur 35 %
Jag ville säkerställa att mitt husdjur levde och mådde bra 15 %
Mitt husdjur saknade mig 12 %
Mina barn saknade vårt husdjur 11 %
Jag ville inte att mitt husdjur skulle glömma bort mig 5 %
Det var ett misstag 2 %
Annan anledning 51 %

Om statistiken:
Undersökningen har 1 061 respondenter och är genomförd genom en webbenkät.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.