Hund höll på att kvävas av nya Pedigree Dentaflex

pedigree

Det höll på att gå riktigt illa för den 11-åriga Golden Retrivern Pons i tisdags då han fick ett Pedigree Dentaflex att tugga på. Tuggbenet fastnade uppe i munnen mellan tänderna och hunden hade svårt att andas och höll på att kvävas. 

Husse rusade fram till hunden för att hjälpa till, tuggbenet satt så hårt fast att husse skadade sin hand medan han kämpade med att få loss tuggbenet ur sin hunds mun. Husse fick uppsöka läkarvård för sina skador på handen.

Husse förstod att något var fel då Pons låg på mattan och det lät som om han hade svårt att andas samtidigt som han försökte spy ut benet. Hunden kämpade för att få loss tuggbenet, husse blev räddningen. Eftersom husse skadade sin hand och fick ett djupt sår i handen så fick husse åka in för att få en stelkrampsspruta, få såret tejpat och få ett bakteriedödande medel, då hundar har bakterier i munnen som kan vara farliga att få i öppna sår.

Det blev som en stor geggaklump av tuggbenet i hela munnen som var alldeles hårt som en stenklump, säger husse till Expressen.

”Jag vet att dessa produkter är testade och det är hundratusentals hundar som använder dessa produkter, det är inte bara svenska eller nordiska produkter utan de finns över hela Europa. Det är grundläggande att vi aldrig säljer produkter som inte är testade” Produkterna är säkra, säger Importör till Pedigree, Mars Sveriges, vikarierande pressansvarige.

Vi på DOG NEWS har tidigare varnat för just tuggben, det är inte helt ovanligt att tuggben eller delar av tuggben kan fastna i hundens gom eller i halsen eller även sväljas och fastna i tarmen. Hundar har dött av tuggben av olika typer – Vi rekommenderar att hundar enbart skall äta tuggben under strikt uppsikt!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebpn45rd

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hund höll på att kvävas av nya Pedigree Dentaflex

  1. yorkielove skriver:

    Här i USA händer ofta att hundar dör av ”green sticks” och liknande ”hund godis”.
    Heimlich’s manöver är bra att känna till.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.