Evidensia får svidande kritik för sina svinhöga priser

I en artikelserie på SVTs sida får Evidensia svidande kritik och beskylls för att ha kapat djursjukvården och rånar utsatta djurägare på deras pengar.

Då ens djur är sjuk gör man som djurägare vad som helst för att hjälpa sitt djur att bli friskt igen. Nu beskylls de stora uppköpta klinikerna för att ordagrant tömma veterinärvårdsförsäkringarna på vartenda öre vid minsta lilla veterinärbesök.

Många djurägare vittnar om hur deras djur sökt veterinärvård för en liten åkomma och sedan genomgått en hel del onödiga utredningar och oftast till sist tillfrisknat då hela veterinärvårdsbeloppet är uttömt ur försäkringen.

En del djurägare vågar inte ens säga att djuret är försäkrat då de kommer in till en klinik, i dessa fall har faktiskt djuret inte behövt genomgå så stora undersökningar och fakturan hamnat på mycket lägre nivå. Man kan som djurägare sedan själv betala fakturan till veterinärkliniken och sköta regleringen mot försäkringsbolaget själv, men då gäller det att ha lite mera pengar i fickan. Men kanske sparar du ända några slantar.

Hästjournalist Ulrika Fåhraeus skriver på SVTs sida:

Överallt hör jag dem, berättelserna om hur man åkte in med sitt djur för någon mindre åkomma och fick en räkning motsvarande flera månadslöner.

Det handlar om företaget Evidensia.

Ett internationellt företag som bara 2011-2012 köpte upp hisnande 65 procent av djursjukvården och som nu äger en osunt stor del av all djursjukvård i Sverige.

Ett vinstdrivande bolag med riskkapitalister i ryggen vars nye, unge VD Martin Tivéus har ett förflutet hos företag som Glocalnet, Telenor, Microsoft och en bank.

Varför skulle en sån kille ge sig in i djursjukvården, för att han älskar djur?

EVIDENSIA. Sedan ni kom in i bilden har priserna på djursjukvård skenat.

Jag anklagar ER för att ha satt igång en orimlig prisutveckling.

Jag anklagar ER för att suga ut försäkringsbolagen vilket drabbar djurägarna.

Jag anklagar ER för ocker och ful debitering.

Jag anklagar ER för att folk säger ”jag vågar nog inte skaffa djur igen, tänk om de blir sjuka!”.

Jag skulle kunna ge mycket för att få höra exakt hur man instruerar sina anställda i prissättning och vinsttänk.

Evidensia svarar: ”Det är i varje möte med djur och djurägare som besluten tas om eventuell provtagning, inläggning, operation och annat. Det är varken jag eller några andra chefer som beslutar om vad som ska göras med varje patient”, skriver Martin Tivéus.

I Göteborg har vi två privatägda fristående kliniker som ger en utomordentlig bra service till hundägare, Lerums Djurklinik och Billdals Djurklinik – med upp till 40-50% lägre priser än de veterinärkliniker som är uppköpta av rikskapitalister 

lerum-2-rader-text-stor

 

 

 

 

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebpn45rd

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Evidensia får svidande kritik för sina svinhöga priser

 1. Lage pettersson skriver:

  Lämnade in min hund för munsanering på evidencia i Gävle! Det skulle kosta 1700 men när jag hämtade honom kostade det 2400! Utan att ha blivit kontaktad över merkostnaden innan man drog en xtratand! Jag hade diskussion med sköterskan och sedan klinikchefen! Jag menade att en annan kund som skulle hämtat ditt djur kanske inte hade dom pengarna! Hur skulle man löst det då? Jag tyckte inte deras argument höll alls! Kommer inte vända mig dit igen……..

 2. Jeanette S. skriver:

  Glöm inte att utmärkta Blå Stjärnans Djursjukhus också fungerar som smådjursklinik!
  Som är stiftelseägt utan vinstintresse och som finns i Göteborg.
  Gå gärna in på deras hemsida och kolla och passa på att bli medlem i stödföreningen för en hundring om året! Det gjorde jag direkt efter att ha läst artikeln på SVT:s hemsida, trots att jag bor i Lerum, för jag tycker det är jätteviktigt att vi får behålla våra fristående kliniker och djursjukhus!

  • dognewss skriver:

   Vi har dock inte så bra erfarenhet av Blå Stjärnan, ingen personlig service, väldigt långa väntetider så vi förlorade nästan kontakten med vår hund som hann bli så dålig då vi sökte akut för henne, därav är Blå Stjärnan ett av de sista alternativen om vi måste söka vård akut. Detta skedde sommaren innan Gustaf öppnade Lerums Djurklinik, vi ringde honom till hans före detta jobb innan vi åkte till Blå Stjärnan, Gustaf avgjorde att han inte hade resurser att ta emot vår hund, trots det så ringde han oss 3 gånger under den långa kvällen vi väntade på att få vård på Blå Stjärnan, Gustaf ville höra så att vår hund mådde bra trots att det inte var hans patient.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.