Hund minskar stress hos barnfamiljer

dogneEn hund minskar stress och får familjer som har barn med autism att fungera bättre, visar en ny Brittisk forskning.

Studien, som utförts av forskare vid University of Lincoln, Storbritannien, och finansieras av USA-baserade Human Animal Bond Research Initiative (HABRI) Foundation, fann också en minskning av antalet dysfunktionella samspel mellan förälder och barn bland familjer som äger en hund.

Forskningsresultatet som publicerades i American Journal of Veterinary Behavior, är det bland det första av ett antal HABRI-finansierade forskningsprojekt som undersöker effekterna av sällskapsdjur och människors hälsa. Detta projekt fokuserade särskilt på effekterna av hundar hos familjer med barn med Autism.

Professor Daniel Mills, professor i veterinärbeteendemedicin vid Institutionen för Life Sciences vid University of Lincoln, ledde forskningen. Han säger: ”Även om det finns växande bevis att djur assisterad terapi kan hjälpa till vid behandling av barn med autism, är denna studie en av de första som undersöker hur hundägandet kan förbättra livet för dem som lever med autism. Forskare har tidigare fokuserat på de positiva effekterna av att assistanshundar kan påverka barnets välbefinnande och har hoppat över den inverkan de kan ha på nära släktingar, men våra resultat visar att äga en hund (snarare än att träffa en utbildad ledarhund ) kan avsevärt förbättra funktionen för hela familjen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

”Vi fann en signifikant positiv relation mellan föräldraskap, barnets stress och familjens hund. Detta understryker betydelsen av banden mellan vårdare och deras hund‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬.”

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebpn45rd

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.