Tävling – Vinn succéromanen Femton hundar av André Alexis

femtonhundar

Nu kan du bli en av de lyckliga vinnarna till succéromanen Femton Hundar som släpps till försäljning i Sverige den 5 september.

Genom att besvara de två lätta frågorna nedan och sända svaren tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se deltar du i tävlingen där två lyckliga vinnare får var sin bok direkt hem med posten, från vår sponsor Kalla kulor förlag. Vi vill ha ditt svar senast den 17 september 2016, märk svaret med Femton Hundar .

  1. Vilka pris har författaren belönats med för sin roman?
  2. Varför vill just du vinna boken Femton Hundar?

Ett vad mellan gudarna Hermes och Apollon får dem att skänka mänskligt medvetande och talets gåva till femton hundar på en av Torontos veterinärkliniker. Gruppen splittras snart i två de som inte vill veta av sina nya förmågor och de som accepterar sin nya verklighet. Gudarna är åskådare när hundarna upptäcker världen på nytt, skapar nya band mellan sig och slåss mot sina tankar och känslor. Benjy flyttar in hos en människofamilj, Prince odlar sin poetiska ådra och Manjoun utvecklar en relation med ett människopar som ställer allting på ända.

I den kanadensiska succéboken Femton hundar återupptäcker André Alexis fabeln på ett spännande, originellt och effektfullt sätt. Vad innebär det egentligen att vara vid liv? Att tänka, känna, älska och känna avund? Romanen är fylld av balansakter humor och grymhet, enskildhet och behovet av tillhörighet, analytisk prosa och lekfull poesi.
Alexis förmåga att skärskåda det mänskliga medvetandet är både förkrossande vacker och annorlunda, och visar att det visst går att lära en gammal genre att sitta.

För Femton hundar har André Alexis bland annat belönats med 2015 Scotiabank Giller Prize och Roger Writer’s Trust Fiction Prize.

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.