Britt Eklands hund dog i Leptospiros

tequila

Britt Eklands chihuahua Tequila har gått bort i bakteriesjukdomen Leptospiros, Britt gjorde allt för att hennes bästa vän skulle överleva.

145 000 kronor kostade veterinärräkningen för behandlingen Tequila fick, men inget hjälpte nu har Tequila somnat in. Britt Ekland är förkrossad, hon har förlorat sitt allt och uppmanar på sin facebook sida sina vänner att vaccinera sina hundar mot Leptospiros. Britt bor idag i Los Angeles men tillbringar sina somrar i Sverige.

I Finland vaccinerade man hundar mot Leptospiros på 90-talet.

Läs mera om Leptospiros

Leptospiros är en bakteriesjukdom som kan drabba både människor och djur. Leptospiros förekommer i princip i hela världen. Sjukdomen är mer frekvent i varmare klimat och i Sverige anses den vara ovanlig hos hund. För hundar som skall ut och resa kan det, beroende på vart hunden ska resa, vara aktuellt att rekommendera vaccination.

Leptospirabakterier kan utsöndras i en infekterad hunds urin under lång tid; i månader. Många hundar sprider smitta utan att själva visa symtom på sjukdom. Hundar smittas ofta via vattensamlingar med relativt varmt, stillastående vatten. De smittas också vid direkt kontakt med infekterade gnagare, hundar och infekterade hundars urin. Mera info här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.