Den 7 oktober invigs Hundstallet Skåne

hundstallet

Snickers och Bonzo, två av hundarna på Hundstallet i Stockholm som ska få nya hem. Snart är det hundvännerna i Skåne som får en andra chans i livet.

Nu kan Skånes utsatta och hemlösa hundar få vård och nya hem. Den 7 oktober invigs Hundstallet Skåne i Djurens Vänner Malmös lokaler i Kyrkheddinge utanför Staffanstorp.

Samarbetet kom till stånd efter att Djurens Vänner byggt och invigt sitt djurhem i juni förra året, men väntat på ett sätt att lösa hundavdelningen.

– Det är stor efterfrågan angående omhändertagande av vanvårdade och upphittade hundar, men det är avdelning som kräver mycket kunskap och arbete. Ett samarbete med Hundstallet blev därför en perfekt lösning, säger Fredrik Malmgren, ordförande i Djurens Vänner Malmö.

Hundstallet – Svenska Hundskyddsföreningen har över 100 år på nacken i Stockholm och tar varje år emot 400-450 hundar som kommer in som vanvårdsfall, privata omplaceringar eller hittehundar.

– Vi ser fram emot att även kunna hjälpa hundar i Skåne som far illa. Med vår kunskap och vår långa erfarenhet av att socialisera, träna och omplacera hundar till bästa möjliga ägare, vet vi att vi kan göra skillnad, säger Margite Nordenstam, verksamhetschef för Hundstallet.

Verksamheten för Hundstallet Skåne administreras från Stockholm och tre hundskötare jobbar på plats i Kyrkheddinge, med de hundar som tas omhand. Hundstallet Skåne är Hundstallet – Svenska Hundskyddsföreningens andra hundstall och alla ser nu fram emot nya möjligheter och ett nytt gott samarbete.


Officiell invigning
Fredag den 7 oktober kl. 14.00 hålls den officiella invigningen av Hundstallet Skåne, med inbjudna gäster och pressen.

Öppet hus
Lördag den 8 oktober är allmänheten välkommen på ett gemensamt Öppet hus hos Djurens Vänner Malmö och Hundstallet Skåne, mellan 11.00 och 14.00.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: