Så städar du bilen från hundhår

Hundhår i bilen är ett dilemma för hundägare – men det finns några knep att ta till för att hålla bilen fin och ren från hundhår.

Skaffa en bagagerumsmatta i gummi. De flesta biltillverkare har en specialskräddad skyddsmatta som passar perfekt i utrymmet. Då kan man åtminstone hålla golvet rent, någorlunda enkelt. Du kan också köpa en billig bit heltäckningsmatta från en byggmarknad och klippa till mattan så att den passar bagagerumsgolvet. När mattan blivit smutsig kan man ta ut den och rengöra separat, eller helt enkelt slänga den.

Ett knep som du kan använda både i bilen och i hemmet är att ha vinylhandskar (diskhandskar) på händerna. Bäst effekt får man om handskarna är lätt fuktade, ha en hink med vatten inom räckhåll. Hundhåren sugs upp från klädseln (statisk elektricitet?) och i kombination med en stark dammsugare blir det mycket enklare att få bort hårstråna ur klädseln. För att få bort hundhår ska du använda en gummiborste. Det ser ut som en vanlig borste men borststråna är av gummi, man hittar dem i djurbutiken.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.