Köpte sjuk hundvalp på Blocket – valpen avlivades

zia

En annons på Blocket lockade Lina och Erica att köpa en söt liten Maltesertik, men valpen var svag och undernärd och led av vätskebrist och avlivades några dagar senare. Nu vill de varna andra för oseriösa uppfödare / säljare och för oseriösa Blocket annonser och annonser på internet.

Lina Woss och hennes sambo Erica Vadaszi från Karlskrona hade länge längtat efter en hund. När de i förra veckan hittade en annons om valpar på Blocket bestämde de sig för att åka och titta på Zia, en tio veckor gammal maltesertik. Vi åkte till uppfödaren i Kristianstad. Allt verkade vara på sin plats då hon var chippad, avmaskad, vaccinerad och veterinärbesiktad utan anmärkning, säger Erica Vadaszi till Blekinge.se

Trots att de inte fick träffa valpens mamma hemma hos uppfödaren så tyckte de att allt verkade ok, det fanns papper på chip och vaccinering, avmaskad och veterinärbesiktigad utan anmärkning. De köpte valpen och hoppades att det skulle känna sig trygg och börja äta då de kommit hem.

Valpen blev sämre och ville inte äta, de tog valpen till veterinär där den fick förstahjälpen och inget fel kunde hittas annat att den var uttorkad. Valpen fick åka hem med specialmat och de kändes lite bättre. Men bara dagarna efter blev valpen mycket dålig och fick läggas in, det visade sig att valpen hade parvovirusinfektion och fick avlivas.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Köpte sjuk hundvalp på Blocket – valpen avlivades

  1. Pingback: Ännu en av Blocket valparna har dött |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.