Hund som doftar parfym

doftar

Vi har en hund som doftar svagt parfym eller syren från huvudet, hon doftar mest då man gosar på henne och doften kommer då från hela kroppen och man kan känna den svagt på händerna då man klappat henne.

I början av 2000 talet kände jag det första gången, den söta doften av svag parfym från nosspegeln på min hund, jag hade aldrig upplevt att en hund doftat svag parfym tidigare. Doften var speciell för min hund Bonnie, en del trodde inte på mig då jag berättade att min hund doftar parfym medan andra hade haft en dofthund själv.

Vi linjeavlade senare på denna tik och nu har vi 16 år senare en tik som doftar exakt likadant, sött som svag syren. Ironiskt nog heter även denna tik Bonnie.  Nu har tiken en valpkull och om kvällarna då vi myser i soffan doftar hon mer än någonsin. Det sägs att så kallade dofthundar, doftar mest då de njuter och mår bra.

Har du en dofthund? Berätta…….

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hund som doftar parfym

  1. Lussan skriver:

    Så roligt att fler har känt att deras hund luktar gott! Min hund luktar apelsinblomma och jag snusar på hans huvud och runt hans öron 💜

  2. gunvor37 skriver:

    Lär vara vanligt på saluki o afganer!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.