Jakthund bet ihjäl chihuahua

dh

Det blev ingen bra start på älgjakten för den jakthund som i måndags bet ihjäl en liten chihuahua hund, jakthunden avlivades senare.

Lill och hennes man promenerar ofta i skogen utanför Nässjö med sina två små chihuahua hundar, denna dag valde de att gå på vägen på grund av att älgakten precis hade börjat. Plötsligt får de höra ett herrans väsen på grannens höns och rakt emot dem störtar en jakthund fram. Allt går så fort de hinner bara ta upp en av hundarna i famnen innan jakthunden hugger den andra över ryggen. Jakthundens käftar går rakt igenom buken på den lilla hunden som senare dör av sina skador.

Sorgen är stor, och här kan ni lyssna till Lills berättelse över sorgen att förlora sin hund. Jakthunden skall ha avlivats senare och ägaren skall ha erbjudit ersättning till Lill och hennes man. Men det finns inga pengar i världen som ersätter en ihjälbiten hund.

Det sker allt fler hundattacker i takt med det ökade antalet hundägare – på sociala medier kan man läsa om att många hundägare speciellt ägare till mindre hundar känner sig otrygga och hotade under promenader – en del vågar inte rasta sina hundar som de önskar på grund av rädsla för att få sin hund ihjälbiten!

Tips: Köp en flaska DOG DEFENSE – ha den alltid till hands då ni är ute med era hundar – tveka inte att använda den vid behov

Dog Defense är den ultimata självförsvarssprayen för att avbryta hundslagsmål och hundattacker. Vid användning skapas ett omedelbart obehag i hundens luftrör och slemhinnor. Sprayen avger även en stark doft som verkar avskräckande samt har desinficerande egenskaper om blodvite redan uppstått.

algjakt

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jakthund bet ihjäl chihuahua

  1. Rebecka skriver:

    Förstår inte varför jakthunden behövde avlivas.

  2. Anita skriver:

    Den ska inte gå till angrepp. Jakthundar är inte till för att ha ihjäl bytet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.