Veterinären varnar – smuggelhundarna packas in och tejpas runt nosar och ben så de inte kan röra sig

puppy-mills (1)3

Hör veterinär Fredrike Ritter berätta i P4 Sjuhärad om risken att köpa en smuggelhund, hon tycker att man ska veta att det är ett väldigt lidande för hundarna när de transporteras på tvivelaktiga sätt.

Det är ett oerhört lidande för många av de här smuggelhundarna. De packas in, det tejpas runt nosar och ben så de inte kan röra sig och de läggs in i bagageutrymmen. De behöver inte vara kollade eller vaccinerade på något vis.

Fredrike Ritter framhåller även att man ska vara medveten om att det inte är säkert att försäkringen gäller ifall hunden är insmugglad och blir sjuk och behöver veterinärvård. Läs hela artikeln och hör sändningen här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.