Cellgiftsbehandling räddar cancersjuka hundar

freedown

Carol Osborne vid Chagrin Falls Pet Clinic i Ohio jobbar med att optimera cellgiftsbehandlingar av cancersjuka hundar. Svenska börsnoterade LifeAssays har tagit fram ett test som har varit till stor hjälp i forskningen.

Den aktuella studien utförs av det australiska företaget Biotumpus och pågår i två städer i USA. Vetenskapen bakom studien handlar om att det finns en cyklisk variation av immunsystemet. Tumörtillväxten är beroende av en balansförändring i immunsystemet, där regulatoriska celler ansvarar för att balansen upprätthålls. Vid cancer förskjuts balansen så att de regulatoriska cellerna tar kontroll på bekostnad av mördarcellerna, som ju ska angripa och förstöra cancercellerna, skriver Veterinärmagasinet

Dog cancer clinical trial gives sick puppies a new leash on life

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.