Hund dog efter operation – veterinär prickas

nyloggagenomskinlig1  Ansvarsnämnden anser att veterinären har agerat försumligt i sin yrkesutövning. ”Försumligheten är av så allvarligt slag att hon inte kan undgå en disciplinpåföljd i form av en erinran,”skriver folkbladet.

Hunden opererades ifjol i augusti efter att ägarna tog den redan mycket sjuk hunden till veterinär, hunden hade livmoderinflammation och förstorad lever.

Hunden opererades men man tvingade avliva hunden bara några dagar senare då den inte återhämtade sig efter ingreppet. Ansvarsnämnden menar att hunden från början skulle ha remitterats vidare till djursjukhus med bättre resurser.

Hunden skulle heller inte ha skickats hem efter operationen då den hade sjunkande blodvärden och var i behov av blodtransfusion. Hunden skulle senast vid ett återbesök ha remitterats till djursjukhus då den hade  ytterligare försämrade blodvärden.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.