Inga biverkningar av Bravecto i år heller

I år gav vi Bravecto redan i slutet av mars till alla hundar, ingen av hundarna har visat några som helst tecken på biverkningar.

Det har varit en mild vinter och fästingarna var aktiva väldigt tidig i år, vi gav fästingpreparatet Bravecto till åtta hundar redan i slutet av mars i år. Vi har inte upplevt en enda biverkning i år heller och har rekommenderat Bravecto till alla valpköpare.

Vi pratade med vår veterinär om Bravecto och han hade inte någon negativ upplevelse av preparatet, som är det mest omskrivna fästingpreparat på marknaden.

Vi på DOG NEWS var en av de första i Sverige med att prova de idag mycket omskrivna fästingpreparatet Bravecto Redan i april 2014 gav vi den första dosen till 8 hundar och det har vi fortsatt med varje år sedan dess. Vi har liksom många andra varit oroliga för biverkningar, vi har publicerat biverkningar här på sidan, både Läkemedelsverkets egna inrapporterade lista samt många hundägares berättelser.

Trots alla inrapporterade biverkningar har vi själv inte varit med om biverkningar. Vi brukar bara ge en enda dos per år, det har visat sig räcka gott och väl.

Bravecto skall granskas – MSD Animal Health ska göra en så kallad riktad säkerhetsrapport om Bravecto.

Agneta Gustafsson är medicinsk chef på MSD Animal Health. Hon påpekar att Bravecto sålts i över 34 miljoner doser över hela världen och att biverkningsfrekvensen är mycket låg, under 0,05 procent.

– Jag har tagit del av alla studier och läst varenda svensk biverkningsrapport. Vi är jättetrygga med Bravecto, säger hon. Att EMA nu begärt en riktad säkerhetsgranskning ser hon som positivt.

– Jag tolkar det som en extra check, ett sätt för dem att försäkra sig om att det inte finns något fog för oron, sociala medier till trots.

Vad säger du om de svenska dödsfallen?

– Det finns ett fall där vi inte kan utesluta ett möjligt samband. Det var en hund som fick en mag-tarminfektion fem dagar efter behandling. I de övriga fallen finns inget som pekar på Bravecto, skriver atl om granskningen som görs av Bravecto.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inga biverkningar av Bravecto i år heller

 1. Eva Temrin skriver:

  På två av mina hundar funkar det inte. Fästingarna satt kvar tills dom blev stora. Har pälshundar så det är svårt att hitta fästingarna. Tänker inte ge mina mer.
  Återgår till Bjäst och naturlig spray och schamponerade. Funkat förr om än lite jobbigare.

  • dognewss skriver:

   Vi har också pälshundar och har inte sett en enda fästing sedan behandlingen – men det är ju så olika vad som fungerar

 2. Saffran skriver:

  Har korthårig hund och tycker det fungerat super, har inte hittat en enda fästing på honom sedan vi började med bravecto. De verkar inte ens söka sig till honom så är 100% nöjd och kommer fortsätta använda det – även alla våra andra hundkompisar är lika nöjda 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.