Varför skaffa hund som man inte klarar av?

Mötte en Ridgeback som var ute och rastade sin ägare, kvinnan valde att gå ut i åkern vid möte med oss – hunden drog omkull kvinnan och hon släpades sedan på rygg på åkern efter hunden som ville attackera våra hundar.

Ser på håll en kvinna komma gående med en Ridgeback, kollar runt om det finns någonstans att vika av för att förhindra mötet. Vi befinner oss på en lång raka bara åkrar runt omkring så jag tvingas att möta hunden och kvinnan. Ca 50 meter innan mötet med oss går kvinna rätt ut i åkern med sin hund, då förstår jag att det handlar om samma hund som vi mötte i vintras, men då med en man i andra ändan av kopplet.

Den gången i vintras kämpade mannen med all sin kraft för att hålla in hunden som skällde och gjorde allt för att komma loss och rusa fram till oss.

Jag ser hur kvinnan jobbar febrilt med att försöka hålla hunden, hunden drar omkull kvinnan som nu släpas på rygg efter hunden fram till vägkanten. Jag känner kalla kårar och tänker att nu är det vår tur att få en eller flera hundar ihjälbitna.

Plockar upp Dog Defense burken ur fickan men förstår att den inte kommer att vara till någon hjälp om den stor hunden lyckas ta sig fri och attackera. Det blåser rejält ute och då har Dog Defense inte någon effekt om den inte träffar hundens nos.

För en sekund vet jag inte om jag skall våga passera eller vad jag skall göra, jag har ju ingenstans att ta vägen utan passerar och ropar till kvinnan att hon måste kämpa för att hålla sin hund.

Jag bara undrar VARFÖR skaffar man en hund man inte orkar hålla in eller klarar av? Och om man nu misslyckats med uppfostringen Varför behåller man en hund som man inte klarar av?

Jag önskar att jag aldrig möter den hunden igen – vi har haft tur två gånger nu och klarat oss ifrån hundens käftar – hur går det nästa gång?

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Varför skaffa hund som man inte klarar av?

 1. 77711n skriver:

  Varför vänder du inte o går tillbaka samma väg du kom, när du ser att den andra hundföraren inte klarar sin hund? Det är ett alternativ du har.

  Du vet inte om det är en son eller dotter som dumpat hunden hos gamla mamma eller pappa – mycket vanligt. Sedan är det väl tyvärr så att hunden är understimulerad o världens gosigaste hund och älskad familjemedlem hemma.

  • dognewss skriver:

   Intressant input från en som inte var på plats – Att sätta över ansvaret på den som blir attackerad löser inga problem med hundägare som inte klarar av sin hund

 2. Ewa skriver:

  Bra svarat av dognewss!!!!Håller med till 100%

 3. Elizabeth Svendsen skriver:

  Vad är det för idé att driva igenom att passera om man ser på håll att det här ser inte bra ut. Jag hade vänt direkt och gått åt andra hållet. Man måste kunna hjälpas åt som hundägare och inte vara oflexibla, visst handlar det om ansvar men man vet inte vad som ligger bakom
  vi har så lätt att framstå sommman själv är den bästa hundägare och veta exakt vad det beror på att vissa saker sker. Det han även vara den andra hunden som får hunden att reagera fast den hundägaren inte märker det .

  • dognewss skriver:

   Nu såg jag detta alldeles för sent jag var ju i höjd med hunden då jag insåg att hunden skulle bli problem för oss. Hade jag vänt i detta ögonblick hade jag ju fått hunden bakom oss och den går mycket fortare än jag. Så det är inte alltid så enkelt – jag frågade faktiskt hundägaren OM hon kunde säga hur jag skulle göra gå förbi eller försöka vända

 4. Pingback: Vi kan aldrig försvara hundattacker |

 5. dognewss skriver:

  Läs också Vi kan aldrig försvara hundattacker https://dognews.se/2017/05/22/vi-kan-aldrig-forsvara-hundattacker/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.