Vi kan aldrig försvara hundattacker

Angående gårdagens artikel om hundägare som inte klarar av sina hundar och kommentarer där folk försvarar dessa hundägare – varje dag blir oskyldiga hundar attackerade och bitna av hundar, varje vecka dör flera hundar av hundbett. Det går inte att försvara dessa attackerande hundars ägare.

Varje dag blir flera oskyldiga hundar attackerade av andra hundar – varje vecka bits flera hundar ihjäl i Sverige och människor som försvarar sina hundar blir attackerade av hundar där ägarna inte har koll på sin hund.

Vi kan inte försvara dessa hundattacker – denna ”kultur” där hundägare inte klarar av sina hundar och dessa människor som kommer med bortförklaringar och ”försvarar” ett sådant hundägande.

Vi kan räkna upp hur många hundattacker som helst, vilket är skrämmande att det bara fortsätter att växa i antal! Det måste bli en annan syn på hundägandet för att få stopp på dessa attacker där hundar och människor blir bitna – dessa hundar som ses som ”gulliga” husdjur och försvaras kan bli riktigt farliga ”vapen” i handen på fel personer.

Det har gått så långt att en del hundägare inte vågar rasta sin egen hund för rädsla att hunden skall bli ihjälbiten!

Senast i media, Emil lämnades avsvimmad efter kamphundens attack, Emil Sterner, 29, blev överfallen av en pitbull när han rastade sin egen hund i Rinmansparken. Både han och schäfern Zeke blev illa skadade.

Polisen har upprättat en anmälan sedan en lösspringande schäfer under fredagskvällen gick till attack mot en annan hund och dennes ägare.

Söker ägare till attackerande hund – För att kunna hitta den hund, och hundens ägare, som bet minst två personer efterlyser nu polisen tips.

Kamphund attackerade fyraårig flicka – En fyraårig flicka fick svåra skador i ansiktet efter att ha angripits av en aggressiv hund. Flickan fördes med ambulans till sjukhus och fick sedan sys med 14 stygn.

Lös hund attackerade och skadade minst två människor – En lösspringande hund har bitit minst två personer i stadsdelen Haga i Norrköping.

Lät sin hund attackera kvinna – fängelse för ägaren

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Vi kan aldrig försvara hundattacker

  1. 77711n skriver:

    Det största problemet är inte äldre personer med för stora hundar – det problemet löses enkelt om kommunerna tar på sig ansvaret för att skaffa hundmotionsställen utrustade med möjligheter för aktivering och P-plats. Nej, det stora problemet är som på de flesta problemområden sm vuxit sig över huvudet på kommunpolitikerna det växande antalet hundokunniga invandrare med oregistrerade hundar som använder hundarna som vapen. Tyvärr, är hundhållningen åter ett av alla de problem som man blundar för och inte tar tag i så fort det gäller invandrare. Och det är också främst inom de invandrartäta områdena som problemen finns, även om enstaka hundproblem naturligtvis också kan finnas på andra håll. I mitt bostadsområde som ligger i nära anslutning till ett problemområde vågar nu exempelvis inte arrendatorn har får och lamm längre. De har funnits i dessa hagar under många decennier, utan problem med hundägare. Anledningen nu är att han inte längre kan lita på de invandrare som i grupper drar förbi, då han sett att de rider på dräktiga tackor och trätt plastpåsar över huvudet på nyfödda lamm. Hästarna som han fortfarande har kvar har han placerats i hagar som inte är så lättåtkomliga.

    Inga problem försvinner genom att låtsas att inte konstatera fakta, tvärt om de växer sig undan för undan allt starkare.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.