Hunduppfödare fick djurförbud

År 2008 hittade miljö- och hälsoskyddskontoret flera fel hos djurägarna. Efter flera kontroller genom åren får hunduppfödarna djurförbud.

Länsstyrelsen i Skåne har beslutat att två djurägare i Kristianstads kommun förbjuds ha djur. De har under flera års tid bedrivit en hundverksamhet och vid flertalet kontroller under åren har Länsstyrelsen hittat brister i hundhållningen.

Redan 2008 gjorde miljö- och hälsoskyddskontoret i Kristianstad en kontroll av djurhållningen hos kvinnan som då bedrev verksamheten själv. Vid inspektionen upptäcktes det att en del hundar fanns på en plats med smuts, avföring och urin. Dessutom saknade den ena hundägare tillstånd för att bedriva verksamhet.

Hundägarna ger till media en annan bild av historien. De säger till media att det hela tar sin början för flera år sedan. Plötsligt kom det då in ett stort antal anmälningar mot de två personerna. Det hela eskalerade när en mindre grupp av människor uppmanade via sociala medier att göra fler anmälningar mot djurägarna. Hundägarna pratar om avundsjuka, häxjakt och maktmissbruk bakom anmälningarna.

Utan hundar och med ett beslut om djurförbud kan hunduppfödarna inte driva verksamheten vidare. De har lämnat in ett yttrandet till länsstyrelsen om att beslutet kan påverka deras försörjning. De har fortfarande förhoppning om att kunna arbeta med hundar igen och att sköta dem på bästa sätt.

Vi har försökt att göra det bästa för djuren och ställa allt till rätta när det varit någon anmärkning. Men länsstyrelsen har haft olika budskap och de har gjort kontroller när jag inte varit på plats säger en av dem. Hunduppfödarna säger att det blir som ett näringsförbud för dem.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hunduppfödare fick djurförbud

  1. eva skriver:

    Det verkar ju som att avarter får förekomma i åratal innan något sker till hundarnas förmån. Kan tänka mig att det är en lukrativ business och tämligen skattebefriad som torghandel och restauranger.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.