Virbac Vet Aquadent innehåller Xylitol som är giftigt för hundar ?

En läsare undrar hur man kan använda Xylitol i Virbac Vet Aquadent som är en produkt för hundar, och hur den kan säljas på apoteket hos Apotea?

Vet Aquadent från Virbac är en anti-placklösning som hälls i hundens eller katten dricksvatten for att motverka uppkomsten av plack, tandsten och dålig andedräkt. Vet Aquadent är välsmakande och innehåller xylitol som motverkar bindningen av kalcium och därmed uppkomsten av tandsten. Virbac Vet Aquadent tillsätts till din hunds eller katts dricksvatten dagligen.

Xylitol är giftigt för hundar: mera info på Giftinformation.se 

Under innehåll på Apoteas sida står det enbart: Innehåller xylitol. Inga andra innehåll uppges på sidan.

Marknadschef på Virbac Sweden svarade:

Xylitol är bara akuttoxiskt för hund och på flertal gånger högre dos än den som finns i våra produkter. Därför är produkterna inte farliga för hund.

DOG NEWS undrar: Sväljer inte hunden vattnet som innehåller Virbac Vet Aquadent som är gjord på Xylitol?

 

Produkten används enligt nedan:

Häll alltid dricksvattnet i skålen först och därefter Vet Aquadent då det annars kan det uppstå skumbildning.
Förbättrad andedräkt och minskad tandsten ses efter 4-8 veckors användning. Kombinera gärna Vet Aquadent-användning med tandborstning.

Långsam tillvänjning rekommenderas. Börja med att ge startdosen 2,5 ml/0,5 liter vatten. Öka sedan dosen successivt under de första två veckorna för att slutligen ge underhållsdosen 10 ml (ett lock)/0,5 liter vatten.Tillsatts till din hund eller katts dricksvatten dagligen.

Dricksvattnet bör bytas en gång om dagen. Varje gång hunden/katten dricker förnyas skyddet.

Någon som har provat produkten eller använder den till sina hundar?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Virbac Vet Aquadent innehåller Xylitol som är giftigt för hundar ?

  1. iben skriver:

    Hvidløg er også giftigt for hunde alligevel er det tilsat noget super premium fodder og mange hundeejere og mere alternative dyrlæger anbefaler det som kost tilskud FORDI det i rette lave ”dosis” er gavnligt for hunden og altså ikke er giftigt 🙂 ……

  2. Birgit skriver:

    Googlade av en annan anledning på xylitol. Det är ett björksocker. Faran med det är att det sänker blodsocker på våra djur. Jag skulle aldrig använda det. Om man har ett djur som är diabetiker så kan det ju gå an. Insulin frisätts och sänker blodsocker. det gäller då att veta vilket blodsocker ens djur har

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.