Hunden Sally slogs blodig av golfare

Hundvakten Erik Fällman tog med sig sin egen hund och kompisens hund till Norrmjöle Golfklubb och förvarade hundarna i bilen under sin egna runda på banan. Efter rundan hopade den glada och lekfulla australian sheperd hunden Sally ut ur bilen och sprang rätt ut på banan. Hunden Sally satte sig lekfullt framför en golfboll, då tog en äldre man sats – och slog Sally rakt i huvudet med boll och klubba på 30 centimeters avstånd.

Han tog sats med sin driver, drog på för fullt och slog. Sally kastade sig mot bollen och jag vet inte om det blev bollen eller klubban eller både och som träffade hunden så att hon började yla och sprang tillbaka till bilen, säger Erik Fällman till SVT.

Hundvakten upptäckte inte hundens skador i munnen, dessa upptäcktes först av hundägaren som kom hem två dagar efter händelsen och resulterade i en 3 timmar lång operation. Då hade skadorna blivit infekterade så hon luktade illa ur munnen, hon blödde och var uppsvullen. Veterinären  röntgade Sally och tog bort tandflisor. Hunden blödde så mycket så de fick röntga henne flera gånger för att se till att de fick bort alla tandflisor. Det hela resulterade i ett hål i kinden och hunden saknar tänder på ena sidan av käken.

Efter händelsen efterlystes golfaren men ingen gav sig tillkänna. Då SVT skrev en artikel om händelsen gav sig golfaren till känna. Han har nu bett hundägaren om ursäkt och sagt sig vara villig att ersätta för veterinärkostnaderna.

Kan bli avstängd från landets alla golfbanor

Så fort som golfaren lämnat in sin skriftliga version av händelsen skall det tillsammans med hundvaktens skriftliga redogörelse och hundägarens dokumentation från veterinären göras en anmälan till Golfförbundet där golfklubben kommer att föreslå någon form av avstängning som förbundets juridiska nämnd får ta ett beslut om.

I fall golfaren stängs av kommer han att stå utan licens, vilket i sin tur innebär att han blir avstängd, inte bara från Norrmjöle Golfklubb, utan från alla Golfförbundets anläggningar i hela landet. Hur lång avstängning det rör sig om vill Larsson inte spekulera i, skriver SVT.

DOG NEWS kommentar: Bilen är ingen förvaringsplats för hundar och varför gick inte hundvakten igenom hundens mun omgående efter det inträffade?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.