Varför har man hunden med sig i bilen då man handlar och uträttar ärenden?

Vi undrar varför har man hunden med sig i bilen då man handlar och uträttar ärenden, tränar, spelar golf och annat?

Varje sommar räddas hundar ur solheta bilar, butiksinnehavare bygger hundgårdar och hundparkeringar i skuggan för att hundägare skall kunna ha med sig hunden till affären? Butikerna gör detta av välmening men de uppmuntrar tyvärr hundägare att fortsätta använda bilen som förvaringsplats för hunden. Hunden mår bäst hemma!

Varför förvaras hundar i bilen? Varför lämnar man inte hunden hemma då man åker till affären, träningen eller uträttar ärenden?

Hunden mår bäst hemma

Djurskyddsföreningen uppmanar folk att anmäla till personalen om de hittar ”bortglömda” hundar utanför krogar och köpcentra. Krogbesök och shopping ska inte kombineras med hundpromenader, säger djurskyddsföreningen.

Hundar ska inte lämnas ensamma utanför köpcentra och restauranger!

Hunden har det bästa hemma, i lugn och ro och på sommaren är det mycket svalare att vara hemma inomhus än åka runt i en varm bil.

Bilen är ingen förvaringsplats för hunden – varför kan man inte lämna hunden hemma? Är det någon som har svaret på varför hunden måste förvaras i bilen? Vi förstår om man är på resa eller semester och på väg någonstans och bara stannar till på vägen men många tar hunden med till affären eller träningen?

För hundens bästa så rastar man huden först sen åker man iväg på sina egna ärenden!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.