Tävling – vinn boken Busens hunderbara äventyr

Tävling – 3 personer vinner varsin bok Busens Hunderbara äventyr av författaren Jeanette Bergenstav.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två enkla frågorna nedan, och sända svaren tillsammans med ditt namn och din adress till dognews@hotmail.se. Vinsterna sänds direkt från vår sponsor Idus förlag till vinnarna efter tävlingens slut. Vi vill ha ditt svar senast den 27 juni 2017.

  1. Nämn en annan bok som författare Jeanette Bergenstav också skrivit?
  2. Varför vill just du vinna boken?

Lycka till!

Smakprov på boken hittar du här

Jeanette Bergenstav, författaren till de populära kapitelböckerna i hunddeckarserien Flingan & Flocken (Vargskräck och Kod 513) är tillbaka med en ny bok.

I rimsagan Busens hunderbara äventyr får läsaren följa med på en händelserik upptäcktsfärd där den charmiga valpen Busen med stor nyfikenhet och livsglädje upptäcker världen. Genom sina strapatser lär sig Busen att alla är olika och att det är positivt. Han märker också att det mesta går lättare när man hjälps åt.

Jeanette har inspirerats av våra älskade, klassiska barnramsor. Man kan beskriva Busens hunderbara äventyr som ”en modern kattresa i hundformat.” Bokens alldeles ljuvliga illustrationer är tecknade av Lovisa Blomberg. Bilderna är varma, färgglada och fulla av detaljer att upptäcka för den unga läsaren. Boken är framförallt tänkt för förskolebarn, men fungerar även att läsa högt för yngre barn och bebisar. Forskning visar att rimsagor ger extra språkglädje.

Med hjälp av Varför-därför-frågorna i slutet av boken kan läsaren resonera om känslor och få barnen att tänka till lite extra kring känslor och varför vi gör som vi gör.

Jeanette Bergenstav har försörjt sig som frilansjournalist i nästan 30 år. Under många år har reportage om hundar varit ett specialområde. Hon är förmodligen en av de journalister i Sverige som skrivit mest artiklar om vardagshunden och hundens relation till, och stora betydelse för, sin ägare. Jeanette tilldelades Västra Hisingens kulturpris 2016.

Lovisa Blomberg har haft diverse olika uppdrag som illustratör och debuterar nu med en varmt efterlängtad barnbok i bilderboksvärlden.

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.