Nu går första lasset med svensk hundglass till Dubai

Dubai är det nya exportlandet för företaget Hugo & Celine i Blekinge som tillverkar hundglass.  För ett par dagar sedan lossades en fryscontainer med 50 000 glassar i smakerna oxlever, lax och älg i gulfstaten. Vi trodde att de skojade med oss. Men nu har vi ett långt avtal med ganska stora volymer, säger Hugo & Celins vd Sonja Catani.

Hundtokig dotter
En av kunderna i Dubai är shejkens hundtokiga dotter och Sonja Catani berättar att dottern lovat att ställa upp i en reklamkampanj för glassen.  – Det blir fotografering i hennes privata palats så det kommer säkert att leda till en hel del uppmärksamhet, säger Sonja Catani, skriver Sveriges radio.

 

Företaget har bara sex anställda, men räknar med att nyanställa i höst. Sedan tidigare exporteras hundglass till Danmark, Finland och Norge.

 

Om Hugo & Celine

Världens första hundglass med smaker som hundar vill ha!

Vår story börjar sommaren 2014 när lill-matte då 10 år, fick genom bekanta frågan om hon kunde hitta på en ny smakkombination för barnglass åt ”Den Stora Glassfabriken” (name withheld av respekt för glassfabriken)

Om hon kom upp med en riktigt unik smak skulle ”Den Stora Glassfabriken” testa den! Hon klurade på en rad intrikata smaker, men tappade till slut intresset och utbrast att det finns för många smaker för barn redan, varför inte göra glass till hundar?  

”Den Stora Glassfabrikören” tände inte på idén. Kanske för att han är småbarnsförälder och utan hund. Men vi kunde inte släppa lill-mattes geniala idé. Så istället för att ge upp så har vi spunnit vidare på idén och förra sommaren var det premiär för hundglassen Hugo & Celine på restauranger och caféer i Stockholm med omnejds!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.