Det här är till dig som dödade min hund

I onsdags blev min mamma och min hund attackerade av två andra hundar. De skulle bara ut och gå som vanligt. Men det slutade inte som vanligt. 

Två hundar som inte var kopplade kom springandes mot dem och på tre sekunder hade de bitit sönder min hunds mage, rygg och nacke. De hade även bitit sönder min mammas hand när hon försökte stoppa attacken.

Hela min hunds mage hängde utanför. Det rann blod. Hon var helt förstörd, skriver nyheter24.

Mamman blev sydd 9 stygn och har idag ingen känsel i sitt lillfingret. Dottern skriver vidare om hunden som dog efter attacken, hunden som hon vuxit upp med, Tack till dig. Du dödade mina tonår. Du dödade min hund.  

Ta ansvar för era djur. Har de ett aggressivt beteende så är det något fel. Då ska de antingen inte vara ute bland andra djur eller så är det du som inte ska ha djur. Jag skiter i vilken bedömning du gör men bara du tar lite jävla ansvar.

Detta är ett högaktuellt ämne, det sker dagliga hundattacker runt om i landet, bara en bråkdel hamnar i media. Det har resulterat i att en del hundägare drar sig för att rasta sin hund, hundar får inte komma ut på promenad för att hundägaren är så rädd för att hunden skall bli attackerad.

Igår berättade grannen att hon mött samma hund som vi råkade ut för tidigare för några veckor sedan. En hund av kamphundstyp som vi tvingades använda Dog Defense spray på för att hindra att han skulle bita våra hundar. Tydligen lärde sig den hundägaren inget för hunden var återigen okopplad och ägaren hade nollkoll, hunden lyder inte ett ord. Grannen hann lyft upp sin hund för att skydda den. Dessa hundägare finns överallt och förstör för så många andra som sköter sig 🙁

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det här är till dig som dödade min hund

 1. Saffran skriver:

  Vi har detta problem där i bor också – just nu finns bla. en 45-50kg blandras amstaff/mastiff går lös mitt i centrum (framför mobila poliskontoret…) och har gett sig på både hundar och människor (sist en hundlös pensionär).
  Trots x-antal anmälningar så går hunden fortfarande lös och har ägare som tidigare fått sina hundar omhändertagna och avlivade pga. hundattacker där hundar dött och människor skadats riktigt illa.

  Det känns som om lagarna är för slappa och jag tycker man möts av poliser som inte tar en på allvar när man ringer om dessa farliga hundar…

  Så det känns som om det behövs hårdare tag rent lagmässigt för dessa typer av problem. Att personer som fått sina hundar omhändertagna och avlivade tex. inte har fått djurförbud för att ”det har inte hänt TILLRÄCKLIGT mycket ÄN” är helt ologiskt!
  Man ska inte behöva beväpna sig för att kunna rasta sin hund, oavsett vart man bor.

 2. Maggan skriver:

  Har en rottweiler som blev påflugen i unghundsstadiet av en schäfer sedan dess så tål han inte hundar som kommer på bakbenen & skäller/gapar samt kastar sig framåt i kopplet, vilket oftast då små hundar för. Han svarar då upp, självklart har jag honom kopplad men får trots det ändå skäll samt ord som : Typiskt sådan ras, jävla hundjävel, m.m.
  Men det småhundsägaren eller för den delen andra som också kommer med hundar med ovanstående beteende på promenaden inte fattar är att deras EGNA HUND sänder ut signaler om att kom igen då, varpå hunden då svarar tillbaks.
  Detta sker dagligen, men alltid jag & hunden som får skit när vi är ute & går bara för att han svarar upp genom att låta men han anfaller INTE.
  Det som skett i Ert fall är oerhört tragiskt & ska INTE behöva hända men dessvärre så hamnar hundar hos fel ägare i bland, särskilt dessa raser som Amstaff, Pitbull, Rottweiler, Dogo Argentino mfl.. dessutom så är de oftast avlade på icke testade föräldrardjur så som kennlar gör där de är mentaltestade m.m vilket självklart kan ge valpar med dålig mental status & det är INTE BRA.
  Det kan ske även att kennlar får någon som avviker i beteende, dock är risken mindre då de är mer noga på vad de använder i avel, men visst finns det kennlar som även skiter i den biten också.
  Man MÅSTE som hundägare ta sitt ansvar & har man en hund man vet attackerar andra ska denne oavsett ras INTE GÅ LÖS !!!!!!!
  Visar det sig sedan att hunden attackerat tidigare eller är känd för ett avvikande beteende då har man också som ägare ett ansvar att se till att hunden ALDRIG mer kan skada någon vare sig hund eller människa för då ska man ta bort den hunden.
  Men att få skit för att en hund svarar upp på andra ägares hundars beteende så som jag beskrev ovan, det tycker jag inte är Ok för där har den ägaren ett ansvar att se til att deras hundar slutar upp med ett sånt beteende. Småhundsägare ( inte alla ) men många har som ful ovana att låta sina hundar bete sig precis hursomhelst för de är ju så små. Men de ska också fostras & inte få göra hursomhelst på promenaderna vid hundmöten & sedan bli sura för att den Andres hund svarar upp oavsett vilken ras det är på hunden.
  Hoppas nu efter denna tragiska händelse att Polisen omhänderta hunden som attackerat Er samt se till att detta aldrig mer kan ske.

  • Tellement skriver:

   Men jisses, vad svamlar du om? En hund har bitits ihjäl och du för fram några luddiga, påhittade teorier som är helt irrelevanta. Skapa ett eget inlägg nånstans istället.

 3. Anna skriver:

  Har blivit attackerad 2 ggr 1 gång av 2 rottweilern där jag och min DV schnauzer ligger underst !!
  Han får frambenen avbitet och fick leva med inopererad platta !
  Påföljd för ägarna? Ärendet avskrivs !!!
  Jag och min hund livrädda gå ut igen !!
  Andra gången av en carne Corso doggoargentino blandning. Han blev biten över huvudet.
  Påföljd? Ärendet avskrivs , ägaren är hotfull mot mej ” har väl inte hänt något ”. Betalar inte ens för sej .
  Min hunds liv blev väl inte så långt 10 år blev han, fick ta bort honom för ca 10 diskar skadade förmodligen från överfallen .
  Nej… när sådant här händer avliva den anfallande hunden !!! Något är fel på hunden el dess ägare om inte på båda .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.