Försvaret söker fodervärdar

Foto: Försvarsmakten

Vill du prova på att ha hund eller har du tidigare erfarenhet av hundar och vill ha en igen? Försvarsmaktens och Polisens blivande tjänstehundar behöver fodervärdar under sin första levnadstid. Här kan du läsa mer om hur du gör för att bli en av dessa.

Försvarsmaktens hundtjänstenhet har i uppdrag att varje år ta fram lämpliga hundar som kan dresseras för att passa Försvarsmaktens eller Polisens verksamhet. För att klara detta uppdrag avlas varje år runt 35-40 kullar fram, cirka 200-250 valpar.

Valparna föds på hundavelsstationen i Sollefteå. När de är 12-15 månader gamla sker urvalet mot tjänstehund genom ett lämplighetstest. När valparna är 8-10 veckor gamla levereras dem till sina fodervärdar där de blir kvar fram till testdagen. Därför söker Försvarsmakten hela tiden efter lämpliga fodervärdsfamiljer som vill ta hand om valpen under den första tiden i livet.

Om du är intresserad av att ta hand om någon av våra valpar börjar du med att skicka in en intresseanmälan. Därefter kontaktas du inför ett hembesök. Försvarsmakten kommer hem till dig på en överenskommen tid för att göra en kortare intervju och ta en närmare titt på hur just dina förutsättningar ser ut. Det finns inget krav på att du ska ha erfarenhet av hund sedan tidigare, men det är viktigt att du har både tid och intresse för att ta hand om en hundvalp, med allt vad det innebär.

Läs mera om hur du gör för att bli fodervärd på Försvarsmaktens hemsida här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.