Köpte sjuka insmugglade hundvalpar med stamtavla, vaccinationsintyg och veterinärintyg

Myndigheterna i Norge varnar för köp av hundvalpar på internetsajter, i annonsen lovas stamtavla, vaccinationsintyg, veterinärintyg och valppaket. Valparna kan bära på livsfarliga sjukdomar och vara sjuka själv och i värsta fall dö eller bli en mycket kostsam affär för dig som köpare.

Flera personer har köpt hundvalp via Finn.no som motsvarar Blocket, i annonserna har det stått att valparna har stamtavla, registrerade, vaccinerade, chipmärkta och veterinärbesiktigade.

Valparna har varit insmugglade till Norge och flera av valparna har blivit sjuka. En av valparna har behövt en operation för 15 000 NOK där försäkringsbolaget vägrat ersätta kostnaderna för att valpens föräldrars hälsostatus inte finns att tillgå.

En annan person betalade 18 000 NOK för en valp, då fick hon valpen, veterinärintyg, pass och kontrakt på att hon skall få stamtavlan senare vilket hon aldrig fått. KÖP aldrig en hund om du inte får stamtavlan samtidigt då du tar emot valpen!!!!

Valparna kan bära på livsfarliga sjukdomar så som dvärgbandmask och rabies som kan ge livslånga sjukdomar eller i värsta fall döden för människan!!!!

En valp som såldes uppvisade inte antikroppar mot rabies vilket kan betyda att den inte är vaccinerad mot rabies!

KÖP HUNDVALP från en uppfödare som är registrerad hos kennelklubben, gör en ordentlig efterforskning på kenneln och träffa valpen mor vid leverans. Åk hem till uppfödaren och hämta valpen, ta aldrig emot en valp på annan plats än valpens hem!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.