Åkte på 4 veckor semester – lämnade hunden ensam uppbunden

En man som inte lyckades få tag på hundvakt lämnade sin hund ensam uppbunden i en ledstång utanför sin lägenhet med en skål vatten och en skål mat innan han lämnade Sverige för en 4 veckor lång semesterresa.

Hunden omhändertogs av polis senare samma dag då personal på larmade polisen.

Vid en veterinärbesiktning framgick en viss misskötsamhet av hunden. Den hade rikligt med tovor i hela pälsen, kraftigt med tandsten, körsbärsöga på ena ögat (en defekt på ögat som orsakas av svullnad och inflammation i tårkörteln) samt ett litet sår på höger sida överläpp. Veterinären bedömde hunden som pigg och glad men att tandstatus och pälsvård behövde åtgärdas samt eventuellt också defekten i ögat, skriver Corren.

Länsstyrelsen har beslutat att hunden skall säljas eller omplaceras trots ägarens yttrande i ärendet där han påstår att en kvinna lovat ta hand om hunden medan mannen var bortrest.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.