Hundarna Freya och Buza som räddar liv på Bästkusten

Freya och Buza är de första sjöräddningshundarna på Västkusten. På drygt en kilometers avstånd klarar de av att få vittring – vilket kan göra stora skillnader i en krissituation. – De är helt ovärderliga. När det är mörkt ute, eller om de blåser så är de helt enastående, skriver Bohuslänningen.

Sedan i april i år finns två sjöräddningshundar stationerade på Sjöräddningsstationen på Rörö, i Göteborgs norra skärgård.

De är de första som tagits i bruk på Västkusten. De båda tikarna Freya och Buza har till uppdrag att hjälpa till och söka efter levande människor, eller eventuellt nyligen avlidna som försvunnit till sjöss, och de klarar att få vittring på en kilometers avstånd.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.