Lämnade hund uppbunden i flexi – blev plågad utanför Coop

I söndags hittades hunden Nicky med kopplet virat runt alla tassarna och tre varv runt halsen efter att hunden lämnats uppbunden i ett fem meter långt flexikoppel utanför Coop i Breared. 

20 minuter stod den 14-år gamle och cancersjuke West Highland Terriern Nicky uppbunden i sitt flexi utanför butiken, under tiden matte var inne och handlade. Då de kom ut hittades hunden flera meter ifrån den plats där den lämnats. Ägarna vill nu varna andra för liknande händelser.

Kopplet var utdraget till nära sin fulla längd på fem meter och var virat runt alla tassarna så att hunden varken kunde gå eller stå. Dessutom låg kopplet tre varv runt halsen på djuret som hade svårt att andas. Själva handtaget låg slängt över bänken och var, på grund av dess tyngd, sträckt. Hunden skakade av rädsla då jag drog loss honom och han var helt nedkissad berättar Dana till GP.

DOG NEWS och djurskyddsföreningar har VARNAT hundägare i flera års tid – LÄMNA ALDRIG HUNDEN UPPBUNDEN UTAN TILLSYN!!!!!

Djurskyddsföreningen uppmanar folk att anmäla till personalen om de hittar ”bortglömda” hundar utanför krogar och köpcentra. Krogbesök och shopping ska inte kombineras med hundpromenader, säger djurskyddsföreningen.

Hundar ska inte lämnas ensamma utanför köpcentra och restauranger. Den uppmaningen kommer från Helsingfors djurskyddsförening.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.