Ansök om stipendier ur Svelands Stiftelse

Totalt har över en miljon kronor delats ut för att forska om djurs hälsa.

Sveland Djurförsäkringars stiftelse stödjer vetenskaplig forskning som främjar djurs hälsa. Enskilda personer, företag och institutioner som bedriver forskning eller utveckling kan ansöka om bidrag fram till den 15 oktober i år.

Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet syftar till att utveckla vetenskaplig forskning som är till gagn för djurhälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv.

Sveland Djurförsäkringar brinner för djurs välmående och grundade därför stiftelsen för fem år sedan. Totalt har över en miljon kronor delats ut för att forska om djurs hälsa. Större delen av pengarna skänks av Sveland Djurförsäkringar, men det är också möjligt för privatpersoner att skänka gåvor. En del väljer exempelvis att överföra ersättningen från sina djurs livförsäkringar till stiftelsen.

Att söka stipendium

Bidrag kan sökas för vetenskaplig forskning och verksamhet, publicering av vetenskapliga arbeten, vetenskapliga konferenser och symposier, studieresor med kvalificerat innehåll, samt för andra insatser som kan främja forskning inom området djurhälsa.

Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2017. Minsta belopp som ansökan får avse är 25 000 kronor. Läs mer och ansök på www.svelandstiftelse.se

Över 190 000 kr i stipendier 2016

Svelands Stiftelse delade ut ett flertal stipendier under 2016 för att främja vetenskaplig forskning som gagnar djurhälsan. Bidragen har bland annat använts till att forska om hjärtsjukdomar hos hundar, honung som alternativ till antibiotika och smärtlindrande behandling på kaniner.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.