Hund misstänks blivit förgiftad medan matte handlade

Foto: Arkivbild DOG NEWS

”En hund har blivit avlivad på grund av förgiftning”, hävdar ett husdjursföretag i ett inlägg som publicerades på söndagen och nu sprids på Facebook. En ägare, vars hund fick sitta kvar i den öppna bakluckan, ska enligt inlägget ha gått in på en mataffär i Leksand för att handla. När hon kom tillbaka ska hunden ha setts slicka i sig något som legat på fällen i hundburen.

Ägaren var inne på Hemköp i Leksand, i max 10 minuter på onsdagen, hunden lämnades i bilen med bakluckan öppen och ägaren misstänker nu att någon gett hunden något giftigt att äta. Hunden kan ju ha fått i sig giftet under dagen på annan plats också.

Natten mot torsdagen började hunden kräkas och på torsdagen mådde han väldigt dåligt. På fredagen blev han akut sämre och kräktes jättemycket och hade börjat stapla. Då det var fredagskväll gick det inte att få tag på en veterinär, på lördagen var hunden nästan död, han var helt utslagen.

Hundägaren åkte till djursjukhuset med den svårt sjuka hunden, där man bestämde att låta honom somna in. Veterinären sa att det var en sannolik misstanke om att hunden blivit förgiftad. Men än är orsaken inte helt fastställd då kroppen måste obduceras.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.