Agria inleder samarbete med FirstVet för digital veterinärrådgivning

Schäfervalp, kanin och kattunge,

Agria Djurförsäkring inleder nu ett samarbete med FirstVet som innebär att djurägare till hundar, katter och smådjur helt kostnadsfritt kan få veterinärhjälp direkt i mobilen, surfplattan eller datorn.

Från den 1 oktober erbjuder FirstVet sjukvårdsrådgivning för alla hundar, katter och smådjur som är försäkrade hos Agria. Från årsskiftet får även hästägare tillgång till tjänsten. Samarbetet innebär att djurägare kostnadsfritt kan ta del av FirstVets veterinärtjänst. På så vis slipper djurägaren resa till en fysisk klinik vid rådgivning, icke-akuta sjukdomar och skador. Skulle djuret behöva behandling så remitterar FirstVets veterinär direkt till närmaste veterinärklinik med rätt kompetens.

– Det känns bra att erbjuda våra djurägare en modern, uppdaterad tjänst. Förutom att vi nu kan erbjuda högre tillgänglighet med längre öppettiderna så blir det enklare att kommunicera via videosamtal direkt i mobilen eller via datorn, säger Öystein Berg, chef för affärsutveckling på Agria.

Nya öppettider

Genom att använda Agrias nya tjänst FirstVet kan djurägare spara tid och pengar med ökad trygghet eftersom djuret snabbt erbjuds tillgång till rätt djursjukvård, oavsett var i Sverige man befinner sig. I samband med lanseringen erbjuder Agrias sjukvårdsupplysning utökade öppettider – mellan 09-24 alla dagar i veckan. Från och med årsskiftet kommer även telefonrådgivning erbjudas.

FirstVet samarbetar förutom med Agria bland andra även med Svenska Kennelklubben och Apoteket AB.

– Vi vill att FirstVet ska vara det naturliga valet för lättillgänglig och snabb rådgivning kring djurs hälsa, så att djurägare alltid kan vara trygga i att fatta rätt beslut. Det känns såklart jättekul att Agria väljer oss som partner, eftersom vår tjänst nu erbjuds kostnadsfritt till så många djurägare, säger Lina Gruvstad, chefsveterinär på FirstVet.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.