Veterinär får vass kritik och prickas för tre felbehandlingar

En veterinär i Skaraborg prickas i tre fall av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård. Nämnden anser att han behandlat två svårt skadade hundar och en sjuk katt på fel sätt.

 I alla tre fallen är det djurägarna som reagerat och anmält och i samtliga fall anser Ansvarsnämnden att veterinären gjort en bristfällig undersökning och inte journalfört på ett bra sätt, skriver Sveriges radio.

I ett fall avlivade han en påkörd hund genom att sticka den i hjärtat, vilket lyckades först på tionde försöket. Det sättet att avliva är inte i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet, skriver nämnden.

I ett annat fall var det en valp som blivit biten av en annan hund togs dit då veterinären lovat att det fanns både redskap och kunskap för att hjälpa till. Läget var akut, valpen blödde ur ögon, näsa och munhåla. Men nämnden anser att undersökningen av den akut traumatiserade hunden varit bristfällig och veterinären borde satt in flera akuta åtgärder.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.