Tävling – Vinn boken Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte

Här kommer en hösttävling där två lyckliga vinnare,  vinner var sin bok Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte av Jessica Mann – delta i tävlingen genom att besvara de två lätta frågorna nedan.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan, sända svaren tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se , vi vill ha ditt svar senast den 28 oktober 2017. Böckerna kommer att sändas direkt från vår sponsor Klicker förlaget till vinnarna.

  1. Hur många övningar och tips innehåller boken ?
  2. Vad hette hunden som inspirerat författaren Jessica Mann att skriva boken?

 

När Jessica Mann skaffade sin första hund hade hon ganska liten kunskap om vad det innebar att vara hundägare. Väldigt fort upptäckte hon – som så många andra som har hund – att hon fick ett alldeles särskilt band till sin hund.

Men blandrastiken Boo var inte riktigt som andra hundar. Hon var rädd. För nästan allt. Hon var rädd för människor, hundar, föremål, och olika miljöer … Hon hade också fysiska problem i form av smärtor och allergier. Hon var högenergisk och svårmotiverad.

Hon var inte på något sätt en idealisk förstagångshund. Men hon var också en helt underbar och högt älskad hund och blev en läromästare för Jessica som bestämde sig för att försöka förstå sin hund och gick alla kurser hon kom över. Hon läste etologi och pluggade hundspråk, och när kursutbudet inte räckte till utbildade hon sig till både instruktör och hundbeteendeanalytiker.

Boo finns inte mer men erfarenheten och kunskapen som Jessica fick tack vare mötet med henne har hjälpt många hundar som Jessica mött som instruktör. Nu har hon skrivit en bok om sina erfarenheter – till stöd för alla Boos bröder och systrar där ute som av olika anledning inte möter världen med frimodighet och lättsinne. Och till stöd för mattar och hussar som står handfallna och förtvivlade när hundägandet inte alls blivit som de tänkt sig.

Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte ger Jessica Mann en teoretisk bakgrund till stress och rädslor och sedan håller hon läsaren i handen genom övningar som dels syftar till att ge hundar bättre självförtroende och dels ger strategier för att träna när en svår situation uppstår. Dessutom får hundägaren tips till de dagar då livet med den svåra hunden känns tungt och motigt. Boken innehåller fler än 80 övningar.

Boken är tänkt som en självhjälpsbok för hussar och mattar som vill göra livet så bra som möjligt för sig själva och sin älskade hund.

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.