Vildsvinsattack – hund blev uppsprättad

Helen och Tobias var ute i skogen för att  jaga rådjur tillsammans med jaktkompisen Henrik på norra Öland. Men dagen i skogen i Hallnäs, slutade med en tragisk dödsolycka.

Paret hade med sig två hundar, en unghund och en lite äldre hund. Plötsligt hörde paret något i närheten och hundarna rusade iväg in i skogen. Efter ett tag kom unghunden tillbaka men den andra hunden syntes inte till. Detta skedde ca 25 meter från Helene och Tobias, skriver 24kalmar.

Den äldre hunden gav ifrån sig ett illvrål och skällde vilt, Tobias gick mot platsen varifrån ljudet kom. Då han närmade sig platsen fick han se hunden liggandes helt uppsprättad och tarmarna hängde ut ur buken på henne. Hunden som fortfarande levde var lånad av en kompis, så Tobias ringde ägaren som tog beslutet att avliva hunden på plats, för att få slut på hundens lidande. Hunden var en trogen jaktkompis som de jagat med i elva år.

SE upp i skogen då ni rör er i jakttider – i veckan gick en ilsken älg till attack mot en cyklist men hennes hund kom till undsättning och bet älgen i mulen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.