Rekordstor valpkull – tio hanar och sju tikar

Fredrik och Annika Gustafsson på Kennel Jämtesjön i Tostared i Marks kommun, trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar, en valp dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv.

Det var fredagen den 6 oktober som Lulu valpade, det föddes 17 valpar, tio hanar och sju tikar!!!!  Att hon är en framstående jakthund vittnar hennes meritlisa om – sex förstapris varav ett med 92,5 egenskapspoäng – men nu visade hon sig också vara en valpföderska av rang.

Uppdatering 25 januari 2018 – En valp dog men resterade 16 utvecklades väldigt bra.

Det har gått bra för jämthundsvalparna som föddes i jättekullen hos Fredrik och Annika Gustafsson. – Alla 16 mår bra i sina nya hem, säger Annika Gustafsson. Det blev enorm efterfrågan på valparna. Alla tingades på tre dagar och det blev även tio spekulanter kvar i kö.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.