Hundar på jobbet kan minska stress hos människor

Enligt en amerikansk studie har hundar på arbetsplatsen en positiv inverkan på hur stressade personalen känner sig. Svensk lagstiftning är relativt tillåtande gällande hundar på jobbet. Allergi mot pälsdjur är däremot en viktig aspekt som måste respekteras. 

Virginia Commonwealth University i USA har undersökt 550 personer på ett företag i North Carolina hur de upplevde att ha hundar på sin arbetsplats. Resultatet visade att personerna i studien kände sig mindre stressade än innan hundarna gjorde entré. En annan undersökning från Sveriges Lantbrukaruniversitet, SLU, visar att varannan hundägare gärna har med sig hunden till jobbet om det finns möjlighet. Däremot var det endast 16 procent av dessa som hade med sig hunden till arbetet, skriver allergenius.se.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar på jobbet kan minska stress hos människor

  1. Lisette skriver:

    Åhh! Jag hade också velat ha med min hund till jobbet, jag är övertygad om att deras närvaro minskar stressen! 🙂
    http://www.enbloggomhundar.blogspot.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.