Människor bryr sig mer om hundar än om andra människor

En studie visar att människor bryr sig mer om hundar än om andra människor, människor älskar sina hundar mer än människor och känner större empati för en hundvalp än för en annan människa. 

Forskare skapade två annonser, den ena för att rädda en hundvalp från en långsam död och den andra för att rädda en liten pojke.

Gissa vilken av annonserna som drog in mest pengar?

Hundens……..

Resultatet från en brittiska studie, där man kom fram till att människor känner mer empati för en lidande hund än för en människa, stämmer helt överens med en ny forskningsstudie från USA.

I studien gav forskarna Jack Levin och Arnold Arluke, från Northeastern University i Boston, 240 deltagare fyra falska nyhetsartiklar.

240 deltagare fick ta del av en av de fiktiva artiklarna. När forskarna utvärderade hur deltagarna kände för de olika offren kunde de konstatera att hundvalpar och småbarn väckte ungefär lika mycket empati.

När de jämförde den vuxna personen och hunden kunde forskarna snabb konstatera att en skadad hund väckte långt mer empati än en skadad vuxen.

Alla fyra artiklarna handlar om ett överfall med ett basebollträ där offret blev slaget medvetslöst.

”Deltagarna var betydligt mindre upprörda när den vuxna människan misshandlades, i jämförelse med babyn, hundvalpen och den vuxna hunden. Bara i förhållande till människobarnet fick den vuxna hunden mindre empati, säger forskarna enligt Independent,  skriver sydsvenskan.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Människor bryr sig mer om hundar än om andra människor

  1. Fruktansvärt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: